Repki jastoga na žaru z limoninim in česnovim maslom

​​​​​​

Uživajte v čudovitem okusu tega recepta, kadar koli želite pripraviti elegantno, a enostavno večerjo.

 

Čas priprave:
5 minut

 

Čas priprave:
15 minut

 

 

Porcije: 
2-4

 

 

Izdelki:

  • 3 žlice nesoljenega masla;
  • 6 strokov česna, mletega;
  • 1 žlica limoninega soka;
  • 4 repi jastoga, razpolovljeni;
  • 1 žlica peteršilja, mletega;
  • 1 limona, narezana na kroge (neobvezno);

Način priprave:


  1. V majhni kozici raztopite maslo. Dodamo česen in kuhamo 1 minuto. Dodamo limonin sok in premešamo. Odstranite z ognja.
  2. Litoželezno ponev za žar segrevajte na srednje močnem ognju 4-5 minut. Jastogove repe namažite s česnovim oljem. Kuhajte s prerezano stranjo navzdol 2-3 minute. Obrnite repke in ponovno premažite s česnovim oljem.
  3. Nadaljujte s kuhanjem še 3 minute. Po želji dodajte rezine limone. Pečemo 1-2 minuti na vsaki strani. Odstavimo z ognja in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Postrezite takoj.