Repki jastoga na žaru z limoninim in česnovim maslom
10 mar.

0 Komentarji
123 Videno
Repki jastoga na žaru z limoninim in česnovim maslom
Uživajte v čudovitem okusu tega recepta, kadar koli želite pripraviti elegantno, a enostavno večerjo.
Čas priprave:
5 minut
Čas priprave:
15 minut
Porcije:
2-4
Kuhajte z:
Litoželezna ponev Hosse
Izdelki:
- 3 žlice nesoljenega masla;
- 6 strokov česna, mletega;
- 1 žlica limoninega soka;
- 4 repi jastoga, razpolovljeni;
- 1 žlica peteršilja, mletega;
- 1 limona, narezana na kroge (neobvezno);
Način priprave:
- V majhni kozici raztopite maslo. Dodamo česen in kuhamo 1 minuto. Dodamo limonin sok in premešamo. Odstranite z ognja.
- Litoželezno ponev za žar segrevajte na srednje močnem ognju 4-5 minut. Jastogove repe namažite s česnovim oljem. Kuhajte s prerezano stranjo navzdol 2-3 minute. Obrnite repke in ponovno premažite s česnovim oljem.
- Nadaljujte s kuhanjem še 3 minute. Po želji dodajte rezine limone. Pečemo 1-2 minuti na vsaki strani. Odstavimo z ognja in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Postrezite takoj.