Piščančje krače v ponvi s testeninami Rizzoni, limono in špinačo

​​​​​​

To svežo in prijetno jed, ki je močna, je mogoče pripraviti in na krožniku v manj kot eni uri. Poln svetlih okusov, kot so limona, česen in rožmarin, je ta recept popoln dodatek k vašemu tedenskemu jedilniku.

 

Čas priprave:
10 minut

 

Čas priprave:
45 minut

 

 

Porcije:
4-6

 

 

Izdelki:

  • 6 piščančjih stegen s kostmi;
  • 1 čajna žlička soli;
  • ½ čajne žličke črnega popra;
  • ½ čajne žličke česna v prahu;
  • 1 žlica oljčnega olja;
  • 4 stroke česna, mleto;
  • 1 šalotka, narezana na tanke rezine;
  • 1 skodelica orza (testenine Rizzoni), nekuhanega;
  • 3 ½ skodelice piščančje juhe;
  • 2 žlici svežega rožmarina;
  • 1 žlica limonine lupine;
  • 2 skodelici špinače, nekuhane;
  • 2 žlici limoninega soka;
  • nariban parmezan, za okras;
  • svež rožmarin, za okras;
  • rezine limone, za okras;
  • kosmiči rdeče paprike, za okras;
  • peteršilj, za okras.

 

Način priprave:


  1. Pečico segrejemo na 200°C.
  2. Litoželezno ponev segrejte na srednje močnem ognju, približno 5 minut.
  3. Piščanca z vseh strani začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu.
  4. Dodajte olje in pražite piščanca s kožo navzdol, dokler koža ni zlato rjava in hrustljava, 4-5 minut.
  5. Piščanca obrnite in kuhajte 4-5 minut. Piščanca odstavimo na krožnik.
  6. Zmanjšajte toploto na srednje in dodajte česen in šalotko za 1-2 minuti.
  7. Dodajte surov orzo (testenine Rizzoni), rožmarin in limonino lupinico. Mešajte 1-2 minuti, nato dodajte piščančjo osnovo in zavrite.
  8. Zmanjšajte ogenj in pokrijte, dokler orzo ne vpije juhe, približno 12–15 minut.
  9. Dodajte špinačo in limonin sok ter po malem mešajte, dokler se ne zmehča.
  10. Dodajte piščanca s kožo navzgor in pecite, dokler ni piščanec pečen in koža hrustljava, približno 5-7 minut.
  11. Potresemo s sirom in kosmiči rdeče paprike ter okrasimo z rezinami limone, rožmarinom in peteršiljem.