Pica s sirom in slanino
10 mar.

0 Komentarji
133 Videno
Pica s sirom in slanino
Zadovoljiva kombinacija domačega sira in nadrobljene slanine, ki je tako dobra, da se vsak grižljaj topi v ustih.
Čas priprave:
16 ur in 20 minut
Čas priprave:
24 minut
Porcije:
2-4
Kuhajte ga z:
Posoda iz litega železa Hosse
Izdelki:
Za testo:
- 2 skodelici večnamenske moke;
- ¾ čajne žličke soli;
- ½ čajne žličke suhega kvasa;
- ¾ skodelice tople vode;
- 1 žlica oljčnega olja in 1½ žlice za ponev.
Za preliv:
- 170 g mocarele, naribane;
- ½ skodelice omake za pico;
- ½ skodelice domačega sira;
- ½ skodelice zdrobljene slanine.
- Za sir:
- 1 skodelica naribanega cheddar sira;
- ¼ skodelice majoneze;
- ¼ čajne žličke česna v prahu;
- 1 pečen jalapeño, brez semen in narezan na kocke;
- 3 žlice na kocke narezanega pimenta,
Način priprave:
Obdelovanec
- V srednjo skledo dajte moko, sol, kvas, vodo in 1 žlico oljčnega olja. Vse skupaj mešamo približno 1 minuto, da dobimo lepljivo maso testa brez suhih madežev moke.
- Zberite ostanke ob straneh sklede in oblikujte testo v kroglo. Pokrijte 5 minut.
- Posodo odkrijemo in testo večkrat pregnetemo, posodo vsakič obrnemo za 90 stopinj.
- Posodo pokrijemo in po 5 minutah ponovno pregnetemo. Počakajte 5 minut in ponovite, nato pa še 5 minut za četrto in zadnje gnetenje. Skledo pokrijemo in pustimo počivati 40 minut. Nato ohladite za 12 do 72 ur.
- Pripravite pekač 3 ure preden postrežete pico. Preostalo 1½ žlice oljčnega olja vlijte v litoželezno ponev. Kuhalno površino in stene posode premažite z oljem.
- Testo prenesite v ponev in enkrat obrnite, da ga premažete z oljčnim oljem. Testo pritisnemo na robove pekača in ga s konicami prstov napihnemo.
- Pokrijte in pustite vzhajati 2 uri na sobni temperaturi.
Peka:
- Trideset minut pred peko postavite eno rešetko na dno in eno na vrh pečice. Pečico segrejte na 230℃.
- Ko ste pripravljeni za peko, po celotni skorji enakomerno potresite 1 skodelico mocarele. Čez sir z žličkami prelivamo omako. Potresemo s preostalo mocarelo.
- Na vrh pice dodamo žličke domačega pimenta in potresemo s slanino.
- Pico pečemo na spodnji rešetki 18-20 minut, dokler sir ne začne brbotati in dno ter robovi skorje niso zlato rjavi.
- Pico vzamemo iz pečice. Previdno potegnite z nožem po robu pice in strani pekača, da preprečite prijemanje. Prenesite na hladilno stojalo ali desko za rezanje. Postrezite in uživajte.
Sir s pimento papriko:
Zmešajte sir, majonezo, česen v prahu, jalapeño in pimento papriko. Dobro premešaj.
Začinimo s soljo in poprom po okusu.