Pica s sirom in slanino

​​​​​​

Zadovoljiva kombinacija domačega sira in nadrobljene slanine, ki je tako dobra, da se vsak grižljaj topi v ustih.

 

Čas priprave:
16 ur in 20 minut

 

Čas priprave:
24 minut

 

 

Porcije:
2-4

 

 

Izdelki:

 

Za testo:

  • 2 skodelici večnamenske moke;
  • ¾ čajne žličke soli;
  • ½ čajne žličke suhega kvasa;
  • ¾ skodelice tople vode;
  • 1 žlica oljčnega olja in 1½ žlice za ponev.

 

Za preliv:

  • 170 g mocarele, naribane;
  • ½ skodelice omake za pico;
  • ½ skodelice domačega sira;
  • ½ skodelice zdrobljene slanine.
  •  
  • Za sir:
  • 1 skodelica naribanega cheddar sira;
  • ¼ skodelice majoneze;
  • ¼ čajne žličke česna v prahu;
  • 1 pečen jalapeño, brez semen in narezan na kocke;
  • 3 žlice na kocke narezanega pimenta,

 

 

 

Način priprave:


Obdelovanec

  1. V srednjo skledo dajte moko, sol, kvas, vodo in 1 žlico oljčnega olja. Vse skupaj mešamo približno 1 minuto, da dobimo lepljivo maso testa brez suhih madežev moke.
  2. Zberite ostanke ob straneh sklede in oblikujte testo v kroglo. Pokrijte 5 minut.
  3. Posodo odkrijemo in testo večkrat pregnetemo, posodo vsakič obrnemo za 90 stopinj.
  4. Posodo pokrijemo in po 5 minutah ponovno pregnetemo. Počakajte 5 minut in ponovite, nato pa še 5 minut za četrto in zadnje gnetenje. Skledo pokrijemo in pustimo počivati ​​40 minut. Nato ohladite za 12 do 72 ur.
  5. Pripravite pekač 3 ure preden postrežete pico. Preostalo 1½ žlice oljčnega olja vlijte v litoželezno ponev. Kuhalno površino in stene posode premažite z oljem.
  6. Testo prenesite v ponev in enkrat obrnite, da ga premažete z oljčnim oljem. Testo pritisnemo na robove pekača in ga s konicami prstov napihnemo.
  7. Pokrijte in pustite vzhajati 2 uri na sobni temperaturi.

Peka:

  1. Trideset minut pred peko postavite eno rešetko na dno in eno na vrh pečice. Pečico segrejte na 230℃.
  2. Ko ste pripravljeni za peko, po celotni skorji enakomerno potresite 1 skodelico mocarele. Čez sir z žličkami prelivamo omako. Potresemo s preostalo mocarelo.
  3. Na vrh pice dodamo žličke domačega pimenta in potresemo s slanino.
  4. Pico pečemo na spodnji rešetki 18-20 minut, dokler sir ne začne brbotati in dno ter robovi skorje niso zlato rjavi.
  5. Pico vzamemo iz pečice. Previdno potegnite z nožem po robu pice in strani pekača, da preprečite prijemanje. Prenesite na hladilno stojalo ali desko za rezanje. Postrezite in uživajte.

Sir s pimento papriko:

Zmešajte sir, majonezo, česen v prahu, jalapeño in pimento papriko. Dobro premešaj.

Začinimo s soljo in poprom po okusu.