Pica Margherita na žaru
10 mar.

0 Komentarji
197 Videno
Pica Margherita na žaru
Marinara omaka, alpski cheddar sir in sesekljana sveža bazilika se lepo združijo v lahko in okusno pico na žaru.
Čas priprave:
10 minut
Čas priprave:
50 minut
Porcije:
2
Kuhajte z:
Litoželezna ponev Hosse
Izdelki:
- 280 g testa za pico, vzhajanega na sobni temperaturi;
- Moka za posipanje;
- Zdrob ali koruzni zdrob za posipanje;
- ⅓ skodelice marinara omake;
- 90 g naribanega čedarja;
- 4 žlice sesekljane sveže bazilike;
Način priprave:
- Predgrejte žar ali žar za neposredno peko na žaru pri visoki temperaturi. Temperaturni senzor naj kaže 260°C.
- Testo položimo na rahlo pomokano površino. S konicami prstov in stranicami rok nežno razvaljajte testo, tako da je čim več zraka na zunanjem robu skorje. Testo razvaljajte (ali razvaljajte z valjarjem) v krog velikosti vaše litoželezne posode.
- Na dno pekača rahlo potresemo zdrob. Testo za pico položite v pripravljen pekač. Marinado razporedite po testu za pico, trak skorje pa pustite nepokrit. Potresemo s čedarjem.
- Ponev postavimo na rešetko ali žar in zapremo pokrov. Pustite, da se pica skuha, posodo občasno odprite in zavrtite v smeri urinega kazalca. Pica je pripravljena, ko se napihne, je dno hrustljavo in rjavo, skorja začne rjaveti in se sir topi. Ko jo odstranite, z lopatko potisnite pico na desko za rezanje. Potresemo z baziliko. Narežemo in postrežemo.
Opomba: Da testo vzhaja, ga z obema rokama oblikujemo v kepo in jo pritisnemo na delovno površino. To bo nategnilo površino testa. Položite ga na pomokano površino in pokrijte s plastično folijo, ki ste jo premazali s pršilom za kuhanje. Pustite vzhajati 40–90 minut, preden jih raztegnete v 2. koraku.