Pečen česnov kruh
10 mar.

0 Komentarji
161 Videno
Pečen česnov kruh
Ko odlomite rezino tega kruha, vas pozdravijo koščki pečenega česna, umeščeni v puhasto testo. Odlično se poda k testeninam ali kot samostojna predjed.
Čas priprave:
2 ura
Čas priprave:
40-45 minut
Porcije:
8
Kuhajte z:
Litoželezni lonec Hosse
Izdelki:
Česen:
- 1 glava česna, olupljena;
- ¼ čajne žličke soli;
- 1 čajna žlička oljčnega olja.
Kruh:
- 2¼ čajne žličke topnega ali suhega kvasa;
- 2 žlici sladkorja;
- 1½ skodelice vode, mlačne;
- 2 čajni žlički soli;
- 1 glava česna, pražena;
- 4 skodelice krušne moke;
- 1 žlica oljčnega olja.
Način priprave:
- Pečico nastavimo na 200°C. Česen zavijemo v aluminijasto folijo in pečemo 30 minut.
- Zmešajte kvas, sladkor in vodo ter pustite stati 5 minut. Vodni mešanici dodajte pražen česen in sol. Z leseno žlico počasi vmešajte moko, dokler se moka popolnoma ne premeša. Testo bo mokro in lepljivo.
- Testo prestavimo v naoljeno skledo in namažemo z žlico olivnega olja. Pokrijemo s plastično folijo in postavimo na toplo, da vzhaja, 1 uro.
- Testo zvrnemo na pomokano površino in ga oblikujemo v pravokotnik. Vzemite dva vogala testa in prepognite pravokotnik na pol. Ponovite 3-krat.
- Testo oblikujte v kroglo in ga položite v dobro pomokano srednjo mešalno posodo. Pustimo vzhajati 30 minut.
- Medtem ko testo vzhaja, segrejte pečico na 230°C z litoželezno posodo (in pokrovom) notri.
- Ko je testo vzhajano, odstranite vroč litoželezni lonec Hosse in vanj previdno položite testo. Po vrhu testa hitro in previdno z ostrim nožem zarežite 0,5 cm globoko. Pokrijemo s predhodno segreto pokrovko in pečemo 30 minut.
- Odkrijemo in pečemo še 10-15 minut.
- Pustite, da se kruh ohladi na rešetki 20 minut, preden ga narežete.