Palačinke s pomarančnim maslom in žganjem

​​​​​​

Te palačinke napolnite s kremastim domačim pomarančnim maslom in jih prelijte z gorečim žganjem, da navdušite goste za mizo.

 

Čas priprave:
10 minut

 

Čas priprave:
30 minut

 

 

Porcije:
7-8

 

Kuhajte z:
Litoželezna ponev Hosse

 

 

Izdelki:

 

Za pomarančno olje:

  • 5 žlic nesoljenega masla, zmehčanega;
  • 5 žlic sladkorja, razdeljeno;
  • 2 žlici pomarančne lupine;
  • 2 žlici pomarančnega soka;
  • ¼ skodelice likerja;
  • 2 žlici žganja.

 

 

Za palačinke:

  • 2 veliki jajci;
  • 1 skodelica polnomastnega mleka;
  • ⅔ skodelice večnamenske moke;
  • 4 žlice stopljenega masla, razdeljeno;
  • 1 žlica sladkorja;
  • ½ čajne žličke soli.

 

Način priprave:


 

Palačinke:

  1. Stepite jajce, mleko, moko, 2 žlici stopljenega masla,
  2. sladkor in sol do gladkega.
  3. Litoželezno ponev segrevajte na srednjem ognju 5 minut.
  4. Pekač namažemo z oljem. Nalijte dovolj mešanice,
  5. da pokrije dno ponve, približno ⅓ skodelice.
  6. Pekač zavrtite, da dno prekrijete z mešanico.
  7. Kuhajte 1-2 minuti in obrnite. Kuhamo še 1 minuto in odstavimo na krožnik
  8. rezalna deska.

 

Pomarančno maslo in postrežba:

Sestavine zmešamo, da dobimo pomarančno maslo – 4 žlice sladkorja, pomarančne lupinice in pomarančni sok.

Segrejte pečico za peko. Na sredino palačinke položite žličko pomarančnega masla. Prepognite ga na pol in nato še enkrat na pol. Ponovite s preostalimi palačinkami.

Palačinke vrnemo v ponev in jih potresemo s preostalo žlico sladkorja. Pečemo toliko časa, da začne sladkor karamelizirati, nato vzamemo iz pečice.

Žganje in liker segrevajte v majhni kozici na zelo majhnem ognju 1-2 minuti, nato pa odstavite z ognja.

Z vžigalnikom z dolgim ​​ročajem previdno prižgemo mešanico omake in zmes prelijemo čez palačinke v ponvi. Naj plamen popolnoma ugasne. Postrezite, ko plamen ugasne.