Ocvrt piščanec

​​​​​​

Se ne morete upreti okusu in aromi sveže ocvrtega piščanca? S tem receptom in našimi ponvami boste lahko uživali v svojem najljubšem piščancu kot še nikoli doslej.

 

Čas priprave:
20-25 minut

 

Čas priprave:
10 minut

 

 

Porcije:
5-6

 

 

Izdelki:

  • 1 skodelica večnamenske moke;
  • 1 žlica soli;
  • 1 čajna žlička sveže mletega črnega popra;
  • 2 skodelici rastlinske maščobe;
  • 2 veliki jajci;
  • ¼ skodelice mleka;
  • 1 piščanec, razrezan na 8 delov;

Način priprave:


  1. Zmešajte moko, sol in poper v skledi, ki je dovolj velika, da sprejme največji kos piščanca.
  2. V Hosse litoželezni posodi na zmernem ognju segrejemo maščobo na 160 °C.
  3. Medtem ko se maščoba segreva, v skledi, ki je dovolj velika, da sprejme največji kos piščanca, stepemo jajca in mleko. Kose piščanca enega za drugim potopite v jajčno mešanico, nato v mešanico moke, nato nazaj v jajčno mešanico in drugič v mešanico moke.
  4. Ko je olje dovolj segreto, počasi popečemo piščanca z vseh strani do zlato rjave barve in pečenosti. Morda boste morali zmanjšati temperaturo, da preprečite, da bi meso preveč porjavelo, preden je pripravljeno.