Ocvrt piščanec
10 mar.

0 Komentarji
96 Videno
Ocvrt piščanec
Se ne morete upreti okusu in aromi sveže ocvrtega piščanca? S tem receptom in našimi ponvami boste lahko uživali v svojem najljubšem piščancu kot še nikoli doslej.
Čas priprave:
20-25 minut
Čas priprave:
10 minut
Porcije:
5-6
Kuhajte z:
Litoželezna ponev Hosse
Izdelki:
- 1 skodelica večnamenske moke;
- 1 žlica soli;
- 1 čajna žlička sveže mletega črnega popra;
- 2 skodelici rastlinske maščobe;
- 2 veliki jajci;
- ¼ skodelice mleka;
- 1 piščanec, razrezan na 8 delov;
Način priprave:
- Zmešajte moko, sol in poper v skledi, ki je dovolj velika, da sprejme največji kos piščanca.
- V Hosse litoželezni posodi na zmernem ognju segrejemo maščobo na 160 °C.
- Medtem ko se maščoba segreva, v skledi, ki je dovolj velika, da sprejme največji kos piščanca, stepemo jajca in mleko. Kose piščanca enega za drugim potopite v jajčno mešanico, nato v mešanico moke, nato nazaj v jajčno mešanico in drugič v mešanico moke.
- Ko je olje dovolj segreto, počasi popečemo piščanca z vseh strani do zlato rjave barve in pečenosti. Morda boste morali zmanjšati temperaturo, da preprečite, da bi meso preveč porjavelo, preden je pripravljeno.