Marinirana zelenjava na žaru
10 mar.

0 Komentarji
108 Videno
Marinirana zelenjava na žaru
Kateri obrok je bolj poleten kot ponev zelenjave na žaru? Z malo olivnega olja, česna, zelišč in kančkom limone je ta vložena zelenjava popoln dodatek k vsakemu obroku.
Čas priprave:
10 minut
Čas priprave:
20-25 minut
Porcije:
4-6
Kuhajte z:
Posoda iz litega železa Hosse
Izdelki:
zelenjava:
- 1 glava rdeče čebule;
- 1 rdeča paprika;
- 1 rumena paprika;
- 1 bučka;
- 1 glava brokolija, narezana na koščke;
Marinada:
- ⅓ skodelice limoninega soka;
- ¼ skodelice olivnega olja;
- 1 žlica jabolčnega kisa;
- 4 stroke česna, mleto;
- 2 žlici suhega rožmarina;
- ½ čajne žličke soli;
- ¼ čajne žličke kosmičev rdeče paprike (neobvezno)
- okrasite z rezinami limone
Način priprave:
- Sestavine za marinado zmešajte v plastični vrečki, ki jo je mogoče ponovno zapreti.
- Zelenjavo narežemo na 3 cm kose.
- Dodajte zelenjavo v marinado in dobro pretresite. Hladimo 30 minut.
- Žar segrevajte na srednje močnem ognju 10 minut pri zaprtem pokrovu. Dodajte rešetko za žar in kuhajte 5 minut.
- Po predgretju žara/žara dodamo vloženo zelenjavo. Rahlo kuhajte 5 minut. Zelenjavo premešajte in nadaljujte s kuhanjem, dokler ne doseže želene stopnje pečenosti.
- Odstavite z ognja in na zelenjavo stisnite limono. Potresemo s soljo in postrežemo.