Marinirana zelenjava na žaru

​​​​​​

Kateri obrok je bolj poleten kot ponev zelenjave na žaru? Z malo olivnega olja, česna, zelišč in kančkom limone je ta vložena zelenjava popoln dodatek k vsakemu obroku.

 

Čas priprave:
10 minut

 

Čas priprave:
20-25 minut

 

 

Porcije:
4-6

 

 

Izdelki:

 

zelenjava:

  • 1 glava rdeče čebule;
  • 1 rdeča paprika;
  • 1 rumena paprika;
  • 1 bučka;
  • 1 glava brokolija, narezana na koščke;
  •  

 

Marinada:

  • ⅓ skodelice limoninega soka;
  • ¼ skodelice olivnega olja;
  • 1 žlica jabolčnega kisa;
  • 4 stroke česna, mleto;
  • 2 žlici suhega rožmarina;
  • ½ čajne žličke soli;
  • ¼ čajne žličke kosmičev rdeče paprike (neobvezno)
  • okrasite z rezinami limone

 

Način priprave:


  1. Sestavine za marinado zmešajte v plastični vrečki, ki jo je mogoče ponovno zapreti.
  2. Zelenjavo narežemo na 3 cm kose.
  3. Dodajte zelenjavo v marinado in dobro pretresite. Hladimo 30 minut.
  4. Žar segrevajte na srednje močnem ognju 10 minut pri zaprtem pokrovu. Dodajte rešetko za žar in kuhajte 5 minut.
  5. Po predgretju žara/žara dodamo vloženo zelenjavo. Rahlo kuhajte 5 minut. Zelenjavo premešajte in nadaljujte s kuhanjem, dokler ne doseže želene stopnje pečenosti.
  6. Odstavite z ognja in na zelenjavo stisnite limono. Potresemo s soljo in postrežemo.