Govedina v ponvi z jajci in čedarjem

​​​​​​

Ta zajtrk v ponvi ima vse: hrustljav zlat krompir, začinjene kose govedine, tekoča jajca in okusen cheddar. Kaj več bi si lahko želeli?

 

Čas priprave:
10 minut

 

Čas priprave:
40 minut

 

 

Porcije:
4

 

 

Izdelki:

  • 4 srednji rdeči krompirji, narezani na kocke, približno 680 g;
  • 1 žlica nesoljenega masla;
  • 1 srednje velika glava sladke čebule, narezana na kocke;
  • ½ skodelice drobno sesekljane zelene paprike;
  • 1 skodelica sesekljane govedine;
  • ½ čajne žličke soli;
  • ½ čajne žličke mletega popra;
  • ½ čajne žličke prekajene rdeče paprike;
  • ⅓ skodelice pol in pol;
  • 4 jajca;
  • 120 g naribanega čedarja;

 

Način priprave:


  1. V loncu, opremljenem s košaro za kuhanje na pari, zavrite približno 3 cm vode. Dodajte krompir, pokrijte in kuhajte na pari, dokler se rahlo ne zmehča, 5½-7 minut. Odstranite košaro iz lonca.
  2. Medtem v litoželezni ponvi na srednjem ognju segrejte 1 žlico olja in maslo. Dodajte čebulo in zeleno papriko ter med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se zelenjava ne začne mehčati, 4-5 minut. Dodamo govedino, sol, poper in dimljeno papriko ter mešamo približno 2 minuti.
  3. Dodajte preostalo 1 žlico masla in premešajte. Dodajte krompir in nadaljujte s kuhanjem, občasno premešajte krompirjevo mešanico, dokler krompir ni mehak, porjavel in na dnu ponve dobi skorjico, 8-12 minut.
  4. Zmanjšajte toploto na srednje nizko. V krompirjevi zmesi naredite 4 jamice in v vsako razbijte jajce. Na vrh dodajte sir in ponev pokrijte s pokrovom ali listom ali folijo. Pustite kuhati, dokler se jajca ne zmehčajo in se sir stopi, 5-6 minut.