Govedina v ponvi z jajci in čedarjem
10 mar.

0 Komentarji
181 Videno
Govedina v ponvi z jajci in čedarjem
Ta zajtrk v ponvi ima vse: hrustljav zlat krompir, začinjene kose govedine, tekoča jajca in okusen cheddar. Kaj več bi si lahko želeli?
Čas priprave:
10 minut
Čas priprave:
40 minut
Porcije:
4
Kuhajte z:
Litoželezna ponev Hosse
Izdelki:
- 4 srednji rdeči krompirji, narezani na kocke, približno 680 g;
- 1 žlica nesoljenega masla;
- 1 srednje velika glava sladke čebule, narezana na kocke;
- ½ skodelice drobno sesekljane zelene paprike;
- 1 skodelica sesekljane govedine;
- ½ čajne žličke soli;
- ½ čajne žličke mletega popra;
- ½ čajne žličke prekajene rdeče paprike;
- ⅓ skodelice pol in pol;
- 4 jajca;
- 120 g naribanega čedarja;
Način priprave:
- V loncu, opremljenem s košaro za kuhanje na pari, zavrite približno 3 cm vode. Dodajte krompir, pokrijte in kuhajte na pari, dokler se rahlo ne zmehča, 5½-7 minut. Odstranite košaro iz lonca.
- Medtem v litoželezni ponvi na srednjem ognju segrejte 1 žlico olja in maslo. Dodajte čebulo in zeleno papriko ter med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se zelenjava ne začne mehčati, 4-5 minut. Dodamo govedino, sol, poper in dimljeno papriko ter mešamo približno 2 minuti.
- Dodajte preostalo 1 žlico masla in premešajte. Dodajte krompir in nadaljujte s kuhanjem, občasno premešajte krompirjevo mešanico, dokler krompir ni mehak, porjavel in na dnu ponve dobi skorjico, 8-12 minut.
- Zmanjšajte toploto na srednje nizko. V krompirjevi zmesi naredite 4 jamice in v vsako razbijte jajce. Na vrh dodajte sir in ponev pokrijte s pokrovom ali listom ali folijo. Pustite kuhati, dokler se jajca ne zmehčajo in se sir stopi, 5-6 minut.