Debeli svinjski kotleti s soljo in poprom

​​​​​​

Skrivnost sočnih svinjskih kotletov? Kupite najdebelejše, kar jih najdete. Težje jih je popeči, rezultati pa so okusni in mehki.

 

 

Čas priprave:
5 minut

 

Čas priprave:
10 minut

 

 

Porcije:
2

 

 

Izdelki:


  • 2 svinjska kotleta brez kosti;
  • sol in poper;
  • 2 žlici arašidovega masla;

 

Način priprave:


  1. Pečico segrejemo na 230 °C.
  2. Svinjske kotlete namažite z arašidovim maslom ter jih sprednji, zadnji in stranski del izdatno začinite s soljo in poprom.
  3. Litoželezno ponev na štedilniku postopoma segrevajte na srednje visoko temperaturo.
  4. Svinjske kotlete pražite 1-1½ minute na vsaki strani.
  5. Odstavimo z ognja in pečemo v pečici 4-6 minut.
  6. Pred serviranjem pustite počivati ​​5 minut.