Debeli svinjski kotleti s soljo in poprom
10 mar.

0 Komentarji
227 Videno
Debeli svinjski kotleti s soljo in poprom
Skrivnost sočnih svinjskih kotletov? Kupite najdebelejše, kar jih najdete. Težje jih je popeči, rezultati pa so okusni in mehki.
Čas priprave:
5 minut
Čas priprave:
10 minut
Porcije:
2
Kuhajte z:
Litoželezna ponev Hosse
Izdelki:
- 2 svinjska kotleta brez kosti;
- sol in poper;
- 2 žlici arašidovega masla;
Način priprave:
- Pečico segrejemo na 230 °C.
- Svinjske kotlete namažite z arašidovim maslom ter jih sprednji, zadnji in stranski del izdatno začinite s soljo in poprom.
- Litoželezno ponev na štedilniku postopoma segrevajte na srednje visoko temperaturo.
- Svinjske kotlete pražite 1-1½ minute na vsaki strani.
- Odstavimo z ognja in pečemo v pečici 4-6 minut.
- Pred serviranjem pustite počivati 5 minut.